Hopp til innholdet

Fiks «Du har ikke tilgang til å opprette navigasjonsmenyer» i Twenty Twenty Two

En vanlig feil ved bruk av det nye blokk-systemet som bygger temaet Twenty Twenty Two i WordPress er at du ikke får lov til å lage menyer.

Her er et par potensielle løsninger som går raskt og teste!

Admin-bruker

Vær sikker på at din bruker har rollen Administrator. Dette har du antagelig, i alle fall hvis det er du som har satt opp WordPress-siten… Men, vær helt sikker på at du har rollen Administrator – dette er den eneste rollen som får lov til å lage navigasjonsmenyer!

Kontroller URLer i innstillinger

Det skal ikke mer til enn at WordPress har med www. i innstillingene for ditt nettsted, og du bruker URL uten www. når du logger på siden for å få denne feilen. Gå til Innstillinger > Generelt, og kontroller at du har riktig URL satt opp i feltene WordPress-adresse og Nettsted-adresse.

PS: Hvis du har www., kan du i de fleste tilfeller fjerne dette og lagre. Sørg for å oppdatere alle URL-er til innholdet ditt ved å gå til Innstillinger > Permalenker og klikk «Lagre» (du trenger ikke gjøre noen endringer på Permalenke-innstillingene!).

I de aller fleste tilfeller løser dette utfordringen, og du kan nå lage navigasjonsmenyer.

Hvis du vil ha en god tutorial for hvordan du bygger menyer med det nye blokk-systemet, sjekk ut «Master the new WordPress Menu System» fra Jamie Marsland, eller sjekk artikkelen «WordPress Menu Customization in Twenty Twenty-two Theme» fra WPXPO!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *